Werkwijze | Website bouwen

De voorbereiding

U maakt uw wensen over de website via online formulier bekend. Let goed op de volgende onderwerpen:

  • thema van de website
  • doel en content van de website
  • de kleuren van uw site
  • een gewenste site structuur - navigatie afbeeldingen, huisstijl, teksten en eventueel andere media's stuurt u via e-mail op
  • grafische vormgeving van de site
  • functionaliteit van de website (b.v. contact formulier, fotogalerie etc.)
  • zelf website onderhouden of niet?

Tip

U hoeft niet alle benoemde onderwerpen te beantwoorden. Als u geen idee hebt hoe u met de website moet beginnen kunt u alle vragen aan Lwebstudio stellen.

ontwerpfase

Werkzaamheden worden uitgevoerd tegen een overeen te komen vergoeding. Op grond van uw wensen wordt een layout* gemaakt en daarna wordt hij naar u opgestuurd om hem te beoordelen. Het geldt ook voor de restyling van de website. Na acceptatie van deze stap, start de ontwerp fase.

Om het ontwerp te maken duurt het +/- 8 dagen. Het ontwerp van de website wordt aan de huisstijl van uw bedrijf aangepast.

Alle afbeeldingen, die u inleverd, worden voor internet geoptimaliseerd en daarnaast kunnen ze bij het ontwerp verwerkt worden.

Na max. 2 maal aanpassingen van het ontwerp wordt hij in html/php** omgezet.

Informatie

* Onder layout (opmaak) wordt verstaan hoe de opbouw van een website er visueel uit ziet.

** Html is een codeertaal waarmee de website wordt gemaakt. PHP is een scripttaal, die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina's te creëren.

Visueel ontwerp en ontwikkeling

In deze stap wordt het visuele concept van de website omgebouwd naar een interactieve website met een database en Content Management Systeem.

Alle benodigde modulen en plugins worden op het systeem geinstalleerd en getest.

De website wordt juist door alle belangrijke browsers (Internet Explorer 8.0+, Mozilla FireFox 3.0+, Opera, etc.) weergegeven en wordt opgebouwt met de modernste technieken.

Tip

Houd uw web browser up-to-date. Daardoor voorkomt uw niet alleen de beveiligingslekken, die oudere internet browsers bevatten, maar ook verhoogt u een betere beleving van het internet. Want moderne browsers voldoen aan de nieuwste technieken van het web in tegenstelling tot de verouderde browsers, die niet alle mogelijkheden (interactieve elementen) kunnen weergeven van moderne websites. Denk hier, bijvoorbeeld, aan responsive design van de website.

Test en optimalisatie

Nadat de website klaar en getest is in verschillende browsers om ervoor te zorgen dat de website in elke browser hetzelfde wordt weergegeven, wordt hij tijdelijk op een test server geplaatst en kunt u hem op uw computer bekijken en testen.

Aan de hand van de bevindingen tijdens het testen of in overleg met u worden de eventuele laatste (kleine) grafische aanpassingen in de layout verricht.

Uiteraard blijft Lwebstudio u ook hierna van gratis advies en support voorzien.

Voor de zoekmachineoptimalisatie wordt de content van uw website nader bekeken en geoptimaliseerd, volgens beschrevende werkwijze.

Service

Lwebstudio levert ook hosting en domeinnaam registratie. Het verhuizen van uw domeinnaam is ook mogelijk. Lwebstudio regelt alle technische zaken voor u..